2016. augusztus 31., szerda

Még mindig a kávéról


A különböző civilizációk és kultúrkörök más és más, egymástól jelentősen különböző formában készítették és fogyasztották a kávét. Ez a differenciáltság más élelmianyagok feldolgozásában, étellé-itallá alakításában is hasonlóképpen megjelent. Gondoljunk csak a teakészítési módokra, a tej ezernyi feldolgozási formájára vagy a különböző bortechnológiai eljárásokra.



Hát igen, nem mindegy hogyan készül a mindennapi kávénk. Nagyon sok fajta kávét ittam már életemben, de a legjobbat Dominikán kaptam, amit otthon termeltek, pörköltek, daráltak, készítettek el frissen. Hát az élmény volt!




És most ismét megtaláltam azt az ízvilágot: a DXN ganodermás kávéjában.
Fantasztikus párosítás: ganoderma + tiszta arabica kávé = egészség. Csodálatos!




Tudom, hogy Magyarországon is megterem, sőt termesztik is a taplógombát, lehet por alakban kapni. Mondják olcsóbb, mint a mi termékünk. De a taplógomba nagyon keserű.
Mivel veszed be? Teszel hozzá valamit, hogy meg tud inni. Pl.: valami édesítőt, ami nem igazán jó a cukrosoknak - és már nincs is olyan hatása az olcsóbb ganoderma pornak. Ezért tartom csodálatos gondolatnak, hogy Li doktor párosította a ganodermát a kávéval, így kaptunk egy kitűnő italt, ami sokunknak napi fogyasztási cikk. Kávét nem felejtünk el inni, kávénkról a legritkább esetben mondunk le anyagi okok miatt. Hát akkor miért ne igyunk egészséges kávét? Lehet, hogy per pillanat drágábbnak tűnik, mint az eddig fogyasztott akármilyen kávé, de ha a jövőre gondolunk, akkor a napi kávézásunk igen jó befektetésnek fog bizonyulni.


http://www.bazsoka.dxn.hu




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése